ΤΡΙΠΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

index

Υλικά:
Κρέμα γάλακτος
Ζαχαρούχο γάλα
Γάλα εβαπορέ
Κουβερτούρα
Σάλτσα καραμέλας
Βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση:

Τριπλή απόλαυση – 3 διαφορετικές γεύσεις παγωτού σε μία κουταλιά.
Με αυτή τη συνταγή το παγωτό αποδεικνύεται εύκολη υπόθεση. Ξεκινάμε με τη βασική συνταγή.
Ανακατεύουμε με το μίξερ 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος, 1 εβαπορέ και 1 ζαχαρούχο γάλα μέχρι να δημιουργηθεί αφράτη κρέμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη. Για το παγωτό σοκολάτα λιώνουμε μία κουβερτούρα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια άλλη μία συσκευασία κουβερτούρας. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο 1/3 του μείγματος κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο κατά μέρος να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα. Βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά τη 1 ώρα βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με το μίξερ. Επαναλαμβάνουμε για 3 – 4 φορές. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί αέρα και όγκο στο παγωτό κι αποφεύγεται η δημιουργία κρυστάλλων.

Στο υπόλοιπο 1/3 του μείγματος παγωτού προσθέτουμε τη σάλτσα καραμέλας κι ανακατεύουμε δημιουργώντας παγωτό καραμέλα κι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με αυτή του παγωτού σοκολάτας.

Για το παγωτό βανίλια προσθέτουμε στο μείγμα βανίλιες ανακατεύουμε και ακολουθούμε τη διαδικασία της ψύξης.

Για το σερβίρισμα δημιουργούμε λεπτούς δίσκους από κουβερτούρα στρωμένη κι ανάμεσά τους το παγωτό. Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε και κάθε γεύση χωριστά ή να φτιάξατε τη δική σας συνταγή.

H απολαμβάνεται τριπλά ακούγοντας Hess is More – Yes Boss

Sally

Leave a Reply