ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

WP_20160706_07_53_28_Rich_LI

 

Υλικά:

Μπισκότα τύπου digestive
Ώριμες μπανάνες
Κρέμα τυρί
Ζαχαρούχο γάλα
Κουβερτούρα

 

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τη γέμιση για τα σοκολατάκια. Αδειάζουμε μία συσκευασία ζαχαρούχο γάλα μέσα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το βάζουμε στη φωτιά. Όσο πιο χαμηλά γίνεται. Αν η εστία ή η κουζίνα μας πάει μέχρι το 9 εμείς θα το βάλουμε στο 3. Κι ανακατεύουμε συνεχώς με μία μαρίζ ή ένα κουτάλι για να μην ‘’πιάσει’’. Το ζαχαρούχο γάλα θα αρχίζει να σκουραίνει και να παίρνει χρυσό χρώμα δημιουργώντας καραμέλα. Είναι έτοιμο όταν έχει πήξει τελείως και μοιάζει με μαλακή ζύμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη όσο κρυώνει θα δημιουργηθεί ένα μείγμα εύπλαστο.

Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα μπισκότα πολύ καλά και προσθέτουμε τις μπανάνες τις οποίες πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Δεν χρησιμοποιούμε πάνω από 2 μπανάνες. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μείγμα που να πλάθετε. Αν σκορπίζεται προσθέτουμε λίγο τυρί κρέμα.

Παίρνουμε μέρος από το μείγμα μπισκότου στο μέγεθος ενός κουταλάκι του γλυκού το ανοίγουμε στην παλάμη μας και προσθέτουμε μέσα ένα μπαλάκι καραμέλας κλείνουμε και δημιουργούμε στρογγυλά σοκολατάκια. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα δυο μείγματα.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 1 περίπου ώρα. Λιώνουμε κουβερτούρα, βγάζουμε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και τα ρίχνουμε ένα ένα στην κουβερτούρα. Τα ακουμπάμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και διατηρούμε στη συντήρηση. Είναι έτοιμα για κατανάλωση σε περίπου 2 ώρες.

Απολαύστε τα με Matina Sous Peau – Metamorfoseis (Vlassis Mponatsos Cover)

 

Sally

Leave a Reply