ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

capture001-2

Υλικά:
Για τους μπαμπάδες:

250γρ. αλεύρι σκληρό
8 γρ. ξερή
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
50 γρ. γάλα φρέσκο
130 γρ. βούτυρο αγελάδας

Για το σιρόπι:
Νερό
Ζάχαρη
Ρούμι
Αστεροειδής γλυκάνισος
Ξυλάκια κανέλας
Ολόκληρα πορτοκάλια

Για την κρέμα:
Γάλα
Ζάχαρη
Αυγά
Κρόκος αυγού
Βούτυρο αγελάδας
Ξυλάκια κανέλας

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τους μπαμπάδες.
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά. Προσοχή μην κάψει. Το δάχτυλό μας πρέπει να αντέχει τη θερμοκρασία του γάλακτος.
Στο μείγμα μαγιάς – γάλακτος προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τους κρόκους και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μεγαλύτερο σκεύος και όλο το αλεύρι κι ανακατεύουμε με μίξερ χρησιμοποιώντας το φτερό.
Λιώνουμε το βούτυρο αλλά όχι να κάψει και το ρίχνουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν μαζευτεί μπάλα στο κέντρο του μίξερ και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο σκεύος και την αφήνουμε σκεπασμένη για μία ώρα περίπου.
Αφού φουσκώσει βουτυρώνουμε φόρμες. Υπάρχουν ειδικές για μπαμπάδες, αλλά μπορούμε να τους κάνουμε και σε ατομικές φόρμες για κέικ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, τη βάζουμε στις φόρμες και αφήνουμε για μισή περίπου ώρα αν διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα.

Με το που φουρνίσουμε τους μπαμπάδες ξεκινάμε το σιρόπι. Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού.

Βγάζουμε τους μπαμπάδες τους τρυπάμε στο κάτω μέρος και τους βουτάμε στο σιρόπι για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφήνουμε κατά μέρος.

Συνεχίζουμε με την κρέμα κανέλας. Βάζουμε το γάλα σε μεσαία θερμοκρασία με 2-3 ξυλάκια κανέλας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει η κρέμα. Με το που δούμε ότι σφίγγει και δημιουργούνται ελάχιστες φουσκάλες η κρέμα είναι έτοιμη. Εδώ θέλει λίγο προσοχή γιατί αν μας ξεφύγει κόβει εύκολα.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ, κόβουμε τους μπαμπάδες στη μέση και τους γεμίζουμε. Τα πορτοκάλια που έβρασαν στο σιρόπι μπορούμε να αφαιρέσουμε τη φλούδα και να κρατήσουμε τη σάρκα να την προσθέσουμε στο πιάτο με τον μπαμπά.

Ακούσαμε IMAM BAILDI feat. MARY LINDA – Που Γυρίζεις

Sally