ΓΕΜΙΣΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Υλικά:
Στήθος γαλοπούλας
Μαυροδάφνη
Σκόρδο
Φρέσκια Ρίγανη
Σχοινόπρασο
Κόκκινο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τυρί Σαν Μιχάλη
Αλάτι
Μπέικον
Λευκό κρασί
Εκτέλεση:

Παίρνουμε φιλέτα από στήθος γαλοπούλας. Δύο είναι αρκετά για 8 άτομα.

Τα ανοίγουμε προσεκτικά με το μαχαίρι μεγαλώνοντας ουσιαστικά την επιφάνεια τους και τα χτυπάμε ελαφρά. Αν δεν ξέρουμε πως, ή φοβόμαστε, το ζητάμε από τον χασάπη μας.

Τα μαρινάρουμε για 6-8 ώρες σε κρασί μαυροδάφνη, με δύο σκελήδες σκόρδο κομμένες και φρέσκια ρίγανη. Χτυπάμε στο multi ένα ματσάκι σχοινόπρασο, κόκκινο πιπέρι (αφού έχουμε σπάσει τους κόκκους στο γουδί), ελαιόλαδο και τυρί Σαν Μιχάλη.

Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, τα απλώνουμε και βάζουμε στη μέση τη γέμιση. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα τυλίγουμε με φέτες μπέικον. Προτιμάμε μικρούς παραγωγούς ( οι Συμπέθεροι έχουν να μας προτείνουν). Για το δέσιμο χρησιμοποιούμε ξυλάκια για μικρά σουβλάκια.

Τα βάζουμε στο ταψί με λίγο λάδι και λευκό κρασί. Στη πορεία, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Ψήνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες.

Σερβίρουμε με αγριόρυζο και chutney mango. Θα το βρούμε σε καταστήματα delicatessen και στα σούπερ μάρκετ AB και Θανόπουλος.

 

 

Ακούσαμε Disturbed

 

TIP: Είναι γνωστό ότι το κρέας της γαλοπούλας είναι στεγνό. Ένας τρόπος για να το διατηρήσουμε τρυφερό και ικανό να αφομοιώσει τα υγρά και τις αρώματα που του προσθέτουμε, είναι να το αφήσουμε όλο το βράδυ σε αλατισμένο νερό, στο ψυγείο. Μάλιστα, ζεσταίνουμε το νερό, ώστε να διαλυθεί το αλάτι και αφού κρυώσει βάζουμε τη γαλοπούλα.

Harry